Kulturgaraget Härbre

– Stuga för uthyrning –

Det lilla rustika "Härbret" med anor från 1800 talet bjuder på en fridfull och avslappnad atmosfär. Gäster upplever stugan och omgivningen som “fridfull, vacker och magisk” och man känner sig “nära naturen”.

Boendet på Kulturgaraget står i begrepp att bli tilldelad en godkänd hållbarhetsmärkning av Nature’s Best, Sveriges enda hållbarhetsmärkning för naturbaserade upplevelser.

Vi har valt en originell framtoning, såsom dubbeldörrar som fortfarande är i original samt t.ex. en köksbänk gjord av antikt sofflock. Som en gäst skrev i gästboken - “Det är kul och inspirerande att vara i denna stuga” och vi som är värdar säger “Det är kul och inspirerande att skapa en sådan plats”.

Köksdelen har kyl, kaffebryggare, kokplattor, samt bord och stolar. "Kaminrummet" med många fönster har en egen vedeldad kamin som både värmer och skapar en alldeles egen atmosfär. En toalett (vattenlös sk. Separett) finns i anslutning till Kaminrummet. Dusch finns i bastuvagnen (som är en gammal hästtransportvagn) bara 5m bort.

Härbret klarar att husera 5 personer, 4 st uppe på sovloftet ovanför köket och 1 person i kaminrummet.

pen linje

Omgivning

– Var är vi? –

Blåsmark, ca 15 km utanför Piteå, är en mysig by med knappt 400 invånare. Den är vidsträckt och det finns många vägar och stigar att upptäcka när man ger sig ut på promenad. Kulturgaraget Cabin är involverad i bya-kärnan, vilket gör att vi har ca 500 m ner till stranden och Hembygdsgården samt Bönhuset.

Solanderleden, som går ändå från Jävre till Kallax vid Luleå, går förbi bakom huset, bara ca 200 m bort. Ungefär 300 m har vi till närmaste fotbollsplan samt ishockeyrink. Det finns en gårdsyta intill huset, som till viss del kan nyttjas efter överenskommelse med oss värdar.

Snabba fakta:

  • Blåsmark – Hortlax (där mataffär finns): 5 km
  • Blåsmark – Piteå centrum: ca 15 km
  • Blåsmark – Piteå Havsbad: ca 15 km
  • Bussar vardagar: Ca 3 St per dag i vardera riktning, dvs till och från Piteå. Mer info via Länstrafikens app. Vår hållplats heter “Vargstigen”.
  • Bussar helger: inga
  • Enklare cyklar: Går att hyra billigt från oss.
  • Blåsmark – Vallsberget (slalom & längdåkning): ca 9 km
  • Blåsmark – Hemmingsmark (längdåkning): ca 5 km

I Blåsmark brukar även längdåkningsspår prepareras (klassisk), oftast 2 St. Den ena är till och med ihopsatt med Hemmingsmarks mer professionella elljusspår, så det finns många och bra möjligheter till längdåkning.

pen linje

Familjen Johansson/Blixt…

– Det här är vi –

… består av Stefan Johansson & Linda Blixt. Vi är båda musiker och spelar bl.a. i duon WIKJA, och när vi inte är på turne så är vi oftast närvarande, antingen direkt i huset bredvid eller så hjälper vi till via meddelanden eller telefon.

Barnen Matilda, Rebecka, Per & Jonas finns också, om än det är mest grabbarna som ni kanske kommer se när ni bor i stugan.

Vi hjälper till med det vi kan, föreslår gärna utflyktsmål och bidrar gärna med tips och tricks. Det som kan bokas direkt via oss är t.ex. detta:

Skogsbad

Linda är utbildad skogsbadsguide och kör regelbundna skogsbad. När man är på resande fot kanske man inte alltid kan vänta in ett sådant event, så vid bokning av stugan och ni är intresserade – skriv direkt en intresseförfrågan till privat skogsbad. Pris är 150€ och man kan räkna med ca 3h i skogen, så kläder efter väder. Det går bra i alla årstider. Mer om detta finns att läsa på: www.naurora.se.

Privat Konsert

En privat konsert vid kaminen med antingen Stefan Johansson eller duon WIKJA. En unplugged konsert med känsla och värme, samt en dryg timme med en situationsanpassad repertoar. Pris 100 €/ 150 €.

Singer-Songwriter Workshop

Är du musiker och vill utveckla din personliga stil till komp av låtar eller textskrivning? Spelar du helt enkelt bara för skojs skull och vill lära dig några ackord på gitarren? Vid intresse - Skriv ungefär vad du håller på med, och vi kan svara ungefär vad vi kan erbjuda. Pris är alltid individuellt. Detta riktar sig främst mot gitarrister och sångare.

pen linje

Bokningar & priser

– Booking & Prices –

Vi har förlagt hela bokningssytemet via Airbnb. Länk till Kulturgaraget Härbre hittar ni här.

Är ni inte med i Airbnb och känner att ni inte vill gå med så skickar ni helt enkelt ett mail till stefanjohanssonmusic@gmail.com med er bokningsförfrågan :).

Priset är 510 kr/ 50 €/natt, och plus 210 kr/ 20 € per ytterligare gäst och natt. Vid längre vistelser så har ni möjlighet att få rabatter.

Kontakt

Stefan Johansson
Blåsmarksvägen 70 | 944 92 Blåsmark
stefanjohanssonmusic@gmail.com | Tel: 0046 73 0506555 - Stefan